• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

A Twinstar elektrolizáló készülék hatásfokának vizsgálata különböző vízparaméterek esetén

Pendulum

VIP kertész
A kísérletezés ötletadója a legutóbbi Akvárium Magazin számban megjelent, víz elektrolízisével foglalkozó cikk. A cikk lényege, hogy a twinstar nem csak simán vizet bont, hanem többféle, vízben oldott formában jelenlévő anyagot is átalakít, és így többféle sterilizáló tulajdonságú anyagot is termel az akváriumban(és a gyanúm az az, hogy a víz összetételétől is erősen függ a sterilizáló hatásfok).

Adott két, 18 literes akvárium, ugyanazzal a szűrővel (atman hf 0600-as akasztós lesz megtöltve szivaccsal, substrat pro-val, és seachem mátrixxal, az akváriumok ugyanazzal a világítással fognak működni, ami 1-1 db. 10 wattos kék-piros grow-LED (magas PAR értékkel), a talaj inert bazalt lesz, hogy ne szóljon bele semmi a vízparaméterekbe, csak amit én rakok bele, illetve minden apróság ugyanaz lesz kivéve az, hogy az egyikben egy twinstar kütyü fog működni.

A terv az, hogy az AM cikkből következő, lényeges vízparaméterek változtatgatásával nézem, hogy az algákat milyen hatásfokkal eliminálja a készülék(illetve egyáltalán lesz-e rájuk hatása), illetve van-e bármi pozitív hatása a készülék működésének a növényi növekedésre a különböző körülmények esetén.

A kísérleti akváriumokat holnap fogom beállítani. További infó és fejlemény ebben a topicban lesz. És majd az Akvárium Magazinban a végén.


75694
 
Oldal tetejére