• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

A rang rendszerről

Milyen indulatokat? Ezzel nagyon messze lőttél. Én nem értem el semmilyen versenyen magas rangot. Kár a leszóló negatív hozzászólásodért, nem magamról beszéltem. Nem értem miért baj ha ki vannak emelve a zsenik a csoportból?

Sok éve mikor bevezették a legendát és még csak pár száz hozzászólásom volt akkor is elmondtam ezt és se akkor se most nincs senkivel bajom. Csupa jó arc van itt. Kivétel nélkül.

Szimplán ha már rangrendszer akkor lehetne komolyan venni. Régen volt egy plecsni, az is jó volt erre.

Ebéd főzése közben gondolkodtam, hogy ki az aki el tudná érni így a top-ot és azért lennének jópáran.
Még a hozzászólások száma is megmaradhatna, ezt is írtam fent, hogy kell a komment, de külön jutalmaznám azt

Nem forgattam ki semmit, a kommented nem a nagyok mellett szólt, hanem a nagynak tűnők ellen... Te leírtad a véleményed, én reagáltam rá. Ennyi történt. Ha pozitív gondolatokat keresel, csak olvasd el újra az utolsó mondatomat. Tartom még most is. ✌️


*Írhattad volna azt, hogy srácok, nem tervezitek úgy kibővíteni a rangrendszert, hogy a sikeres versenyzők extra pontokat gyűjthessenek? Ugye mennyivel máshogy hangzik? Amúgy ezt a kezdeményezést támogatnám is! Részemről elengedtem a témát, várunk az összejövetelen!
Igazad van bénán fogalmaztam.
 
A rangrendszer, mint olyan egy motivációs eleme a fórumnak. Az egyike azoknak a funkcióknak, amit pl egy fórum képes nyújtani pl. egy FB-vel szemben.
Kellően érdekes ahhoz, hogy egy új nézelődőnek / hobbival ismerkedőnek további lendületet adjon. De később is remek alapja lehet néhány odaszúrós poénnak :)
A rangrendszer a mostani formájában szinte végigkísér az úton, amit a legtöbben a hobbizással töltünk - ez néhány év átlagban.
Bár utóbbira elég sokan rácáfoltak, emiatt legutóbb ki is kellett egészíteni új elemekkel a rendszert. :) De továbbra is csak egy motivációs "játékos" elem.

Korábban az aktívabb versenyzés korszakában további elemekkel színesítettük a fórumot, pl a versenyeken elért helyezésekért plecsniket adtunk, amit @eMZé is megemlített feljebb.
Sajnos a fórum motorok közötti generációváltásnak áldozatává esett ez a régi, de jópofa funkció. Belül azért megőrizzük emléküket 🏆

Sokféleképpen lehetne "rangsorolni". Tudnánk pl helyes adott válaszokat figyelembe venni. Aránypárokat stb. De a fórum nagy része a kikapcsolódásról szól. Nem az egymás alá fölé helyezgetésétől.

Ami szakmai "rang" volt a fórumon korábban, az a "Szakértő" titulus. Ezeket kivétel nélkül egyénileg adtuk oda a fórumon aktívan részt vevő, valamilyen területen tudományokkal foglalkozó, vagy saját területükön érdemet szerzett fórumozóknak.
Ilyen tagok pl: Eqinox aki kismillió esetben segített természetben fellelhető kövek ásványok azonosításában. keszeg, aki kémiai vonalon volt aktív korábban, szentgyo, aki a garnélák tartásában, tenyésztésében és beazonosításukban segédkezett.
A szakmai rangot az utóbbi időben elengedtük. De lehet érdemes lenne feléleszteni, aktualizálni.

A fórumon fellelhető információ halom és a sok aktív tag szerintem ma már minden hobbizással kapcsolatos kérdésben bármikor tud segíteni kezdőnek és haladónak is.
De ahogy korábban bármikor, most is választhat bárki magának "mentort", akinek valamiért szimpatikusak a bejegyzései, és jobban megfogadod a tanácsát. Ezt viszont nem egy rang fogja eldönteni, vagy egy versenyen elért dobogós helyezés.

És ugyan a bejegyzésem arról szólt, hogy nem kell komolyan venni, de jelenleg a fórumon a legmagasabb rang a "Bölcs Ent"
Ahhoz hogy ezt elérd: 6000+ hozzászólás, 10.000 reakció és legalább 4 év aktív tagság szükséges. Nem adjuk ingyen :)

Innen is köszönjük mindenkinek akik az évek alatt felküzdötték magukat a ranglétra felsőbb szintjeire. Nélkületek ma nem létezne a fórum a ma ismert formájában.
És még nagyobb köszönet azért, hogy a sok hasznos tanács mellett megtartottátok a fórumot ebben a barátságos formájában és vigyáztatok a rendre.

Az afterpartyn ezért biztosan elsőként haraphattok @Nigro kolbászából, amit még a Bölcs Entek titulusnál is ritkábban ajánlunk fel. :D👍🏆

Peace :)
 
Back
Oldal tetejére