• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Low-tech A kis kanyon

Na, picit rendet raktam és megszabadultam a böszme Anubiastól. A pinnatifidát is lejjebb vágtam, az Anubias helyére is tettem belőle. A jobb oldali még így is nagy. De kezd alakulni. Még a szűrőt akarom nullára eltüntetni, valami lapos kővel amire valami apró levelű növényt erőltetek rá. Montecarlora gondoltam. Karácsony mohával is működne, de ha már van gáz, próbálom picit változatosabbá tenni a látványt :)

20201122_202305.jpg
 
Nagyon szép, viszont a pinnatifidát ekkora üvegben művészet lesz kordában tartani CO2 mellett(véleményem szerint).
 
Nagyon szép, viszont a pinnatifidát ekkora üvegben művészet lesz kordában tartani CO2 mellett(véleményem szerint).
Kezdem látni ezt én is... De ha az égiek is úgy akarják, indul idén a 60p, amit már "rendesen" akarok indítani hightech-ben, ott talán el fog férni. Addig itt nevelgetem. Próbaképpen tettem a mohanevelő akváriumba pár kisebb hajtást (ami majd egyszer az emlitett hightech lesz), de nagy reményeket nem fűzök hozzá. Ez amúgy a UK változat.
 
Ideje vágni lassan ezt-azt... Itt nem terv a gyep, de a parvulát sem árt lassan picit megvagdosni. A Pinnatifida a várakozásoknak megfelelően ki akarja nőni az üveget, de lassan indul a másik, ahol jó helyük lesz. A garnélák imádják a helyet. Amilyen kicsi a kocka, olyan stabil, szerencsére.

20201222_151934.jpg

20201222_151758.jpg
 
Eddig is szép volt a kis kockád, de lássuk be, a CO2-től nálad is kivirult minden... Grat. hozzá!
A Pinnatifida a várakozásoknak megfelelően ki akarja nőni az üveget
Nálam a közel 50cm vízoszlop sem akadály neki, ha úgy gondolja.
 
Jesszus, dec 25 óta nem nyúltam hozzá? Most sem voltam alapos... pl az az ARM kupac nagyon kókányolt a sarokban :D A pinnatifidák nagyja átkerült az új akváriumba de még így is dzsumbuj van. Brutális Buce virágzás van, teli vannak bimbókkal. Ezért is nem ritkítottam most. Hátra bekerült az innen kiszedett Fissi helyére a maradék MC. Beledobtam egy fel nem használt Blyxát is.
De ha egyenesbe került az új, itt is tartok egy olyan jobb rendrakást. Egy éves is elmúlt már ez a kis kocka de nem látom hogy romlana, sőt :)

20210112_204140.jpg
 
Volt itt egy komolyabb vízcsere, és fentről minden karácsony moha kikerült, csak fissi maradt és MC.
Valahogy elkezdtem vágyni valami letisztultabbra. Ez elég kupis most. Az tuti hogy jobbról jelentős Buce mennyiséget szedek ki hamarosan. De szerintem lassan alapjaiban bontani fogom ezt. Lehet, akkor fölé is teszek egy Onf flat nano 15w-os pilácsot is. A lányom szeretne egy kis kockát, ő megkapná hozzá ezt a 6w-ost, ami gyárilag volt ehhez.
20210213_175347_resized.jpg
 
....csak tudnám hol az a rengeteg garnéla ami itt volt. Valahogy alig látok most. De holttest sincsen. Nem is értem. 3db kapirgál. Volt vagy 30-40 minimum. Így nem lehet elbújni ilyen kis helyen :(
 
....csak tudnám hol az a rengeteg garnéla ami itt volt. Valahogy alig látok most. De holttest sincsen. Nem is értem. 3db kapirgál. Volt vagy 30-40 minimum. Így nem lehet elbújni ilyen kis helyen :(
Van sok-sok Tangerine tigerem. Küldök szívesen egy 20-as osztagot. :)
 
Tök aranyosak vagytok, köszönöm :) De első körben jó lenne rájönni, mi volt a baj, ha valami baj történt. Lehet, hogy ez az utolsó vízcsere picit hirtelen volt túl sok RO vízzel, és túl nagyot változott emiatt az akvárium vízminősége... Masra nemigen tudok gondolni.
 
Tök aranyosak vagytok, köszönöm :) De első körben jó lenne rájönni, mi volt a baj, ha valami baj történt. Lehet, hogy ez az utolsó vízcsere picit hirtelen volt túl sok RO vízzel, és túl nagyot változott emiatt az akvárium vízminősége... Masra nemigen tudok gondolni.
Egy dologra kell figyelni, hogy a ppm/TDS nagyjából azonos legyen az akva vizével.
Jobb, sőt, garniknál szinte kötelező a cserevizet előre bekeverni GH+szal (nem pedig RO zutty az akiba, utána sózunk).
Ja, meg, hogy milyen szögben öntöd be a cserevizet, de ezt majd @star67 Csilla elregéli. Hidd el, az Ő szögével egyetlen garnélából is kolónia lesz. :ROFLMAO:
 
No, ez az akvárium ebben a formában már csak hetekig fog "élni". Most inkább növénytároló, semmint bármiféle koncepció mentén működő üveg. A halom Blyxa is a szomszédból került át ideiglenesen. A garnélák nem látszanak a fűben, a kövek mostanra össze akarnak dőlni, csak a gyökerek tartják össze őket. Még megvárom, mit kell a lányom akváriumába áttenni, aztán összedobok valami tök újat.
Ja, egy Chihiros C2 megy már felette, szóval bármi is megy bele majd, oda tudok pörkölni egy picit jobban :)

20210307_200706.jpg
 
Side projekt: elindult a lányom kockája :) Dennerle szett, 20 literes. Buce, Anubias, Limnophila, Tripartita mini alapvetően, két kis red moor, dunai savazott kövek, csapvíz, hátul kis táptalaj és Amazonia, elöl és középen JBL homok.
Meglátjuk, hogy boldogul vele, most egy hétig nem velem van, és az akváriumot is odaátra csináltuk. Úgyhogy magára van utalva, de csak vizet kell cserélgetnie :)
A berendezés részben az ő ötleteit tükrözi. Néhol bele kellett nyúlnom, mert elég high tech ötletei vannak :D

20210314_182148.jpg
 
Side projekt update: a lányom kockája szépen alakul, semmi jelentős alga, lelkiismeretesen cserélte a vizet egész héten. Metszeni is kellett, biforafter:

IMG-38f3bb53c86a597960ca4f11f97eeb89-V.jpg


IMG-679a7927fb4c77638411e9b1e83a67d4-V.jpg

Most egy hétig nem lesz otthon. Sztem simán kibírja az üveg. Utána viszünk neki bele garnélákat :) Mint kiderült, van otthon egy egy éve nem használt víztisztítójuk, ami kis folyatás után 50ppm-es vizet adott. Ha rendesen átfolyatják, még jobb is lehet, de a csapvíznél tuti jobb így is. Hosszú távon hasznos lehet ez, ha belejön :)

Az én kis kockám az utolsókat rúgja. Szerintem a héten rescape lesz. Képet nem ér a dolog perpill :D
 
Back
Oldal tetejére