• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Low-tech A kis kanyon

Vízcsere, kő-carbozás és az @evavigh -től kapott apróságok beültetése után.

20200201_205127.jpg

A fennsíkon ragadt pár kékség, ahogy szívtam le a vizet, volt is nagy riadalom, de megmenekült mindenki. Most már több parvula sem fog kipusztulni úgy látom. Lassan magához tér. Az ARM nagyon jól érzi magát odafent. A stau is kifejezetten szép kezs lenni. Alga kezd visszaszorulni :)
 
Brutál sok nematoda kezd lenni... Reggel kavarogtak a vízben, szó szerint. Vízcserekor igyekeztem leszívni őket. Ha nem szűnik a megszállás, muszáj lesz pár brigit átpakolni, bár ide nem akartam halat tenni a kis vízmennyiség miatt.
Eddig két garnéla bébi mutatta meg magát, biztos többen is vannak, de hát, méreten aluliak egyelőre :)
Alga a magas köveken elpusztíthatatlan, bár, fogkefével nem mentem nekik, csak carbos ecsettel. De napról napra azért javul picit a kis kanyon.

Ja, az amano tuti világgá ment, napok óta nem látom :(
 
Megtaláltam a fiam régi elektromos fogkeféjét. Na, mondom, uccu neki, adok a köveknek. Csak épp letakarítani felejtettem el... Merthogy ránézésre tisztának tűnt. Szerteszéjjel repült a vízben a több éves fehér fogkrémzúzalék :D Úgyhogy egy kis vízcserét eszközöltem, ha mást nem is.
Az üvegeket pedig pucolni kellene.
Anélkül, hogy nagyon keresgéltem volna, kapásból három kék apróságot is láttam :) Az alga még próbálkozik, de egyre csökkenő intenzitással. Leginkább az üveg és a kövek állnak támadás alatt. Gondolkodom egy-két süncsigán.

Egyébként durva, de estére bubiznak a növények. Leginkább a mohák. Lowtech-ben nem is rossz.
Néha azon gondolkodom, lehet, hogy ha nap közben van felületi hártya a víz tetején, ami ugye a gázcserét akadályozza, az még jó is, hiszen elméletileg akkor bent tartja a co2-t. Este leszedem a hártyát, a szűrő kikavarja, amit ki kell, így éjszakára rendben lesz a faunának a víz.
De lehet, nagy baromság ez így :)
 
Utoljára módosított:
A kis kanyonnak jelenleg jól áll a távolság. Erősen takarítás előtti állapotban van, és nem pucoltam le az agancsot, a fonalat és a zöld pontot sem. Jelenleg ezekkel állok harcban. Két süncsiga segít ebben a garnélák mellett. A mohát picit nyírni kell majd.

20200215_193747.jpg

A kövekről nehezen jön le a cucc
20200215_193754.jpg

Az üvegen ez nem csak alga szerintem. Egy lejárt metro kártya holnap remélem megszünteti
20200215_193801.jpg

Kb 8-10 kis garnéla is kavar, mindenki jól van. Csak esztétikai problémák vannak.
 
Majdnem kinyírtam egy sünit. Leecseteltem takarítás közben a köveket carboval, ez a szerencsétlen jószág meg pont ott siklott, egy szárazra került kövön, az ecsetelt rész alatt. A carbo meg egyenesen ráfolyt. Nem sok, de szerintem nem lehetett neki kellemes...
Szegény, rögtön eleresztette a követ, én azonnal kikaptam és egy carbo-mentes helyre tettem az akváriumban. Először azt hittem, kampec, de végül feltámadt.
Ilyen lett üveg takarítás, kis szikla sikálás és moha metszegetés után.

kiskanyon3.jpg
A parvula elég gyalázatos állapotban van, ami ráadásul azért is látványos, mert pont a Mordor mellett van a kocka, ahol meg harsogó zöld... Bájdövéj, ezt látjuk az ágyunkból. Mostanában előkerült a fórumon a téma, hogy ki miért csinálja.... Nos, bár nem kizárt, hogy egyszer, ha az időm és a mindenféle kapacitásom engedi (és eleget tanultam hozzá), megmérettetem magam valamilyen versenyen is, de alapvetően azért csinálom, hogy a lakás különböző pontjain ilyet, ilyeneket láthassak :)

ketakvarium.jpg
 
Na hát, jó sok hidra "nőtt" (vagy mit csinálnak ezek), az üvegen, most már legyalulom őket. Mondjuk, legalább tudom, hogy ammónia nincs sok a vízben. Sajnos a nematodák után mintha valami vaskosabbat is láttam volna az üvegen csúszni - elképzelésem sincs, honnan kaptam, ha esetleg planária, mert itt aztán semmi nem jön kívülről, elég zárt rendszer a kezdetektől fogva.
Úgyis érik egy vízcsere, akkor majd kap az üveg carbos ecsettel, azt úgysem éli től semmi sem.
Garnélák jól vannak, alga problémák minimalizálódtak, igazából a régi bumm nyomait nyögi még az akvárium.
 
Gyep? Te látsz itt olyant? :D
Bezzeg Mordorban a fehér homokban.... Ott virul.
Nem tudom,mi mehetne a helyére. Lehet, semmi nem kell oda. A Marsilea elvileg működik low-ban de nem szeretem túlzottan.
 
Back
Oldal tetejére