• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Low-tech A kis kanyon

Beköltöztek az új lakók, köszi @star67 Csilla :)
Amint látszik, kajáról egy ideig nem kell külön gondoskodnom... De majd kijavítjuk!

View attachment 86431
Nálam kiéheztek ilyesmire, hamar lepucolják a köveid.
Ők amúgy @Szella neveltjei, csak nekem ajándékozta, amikor felszámolta az állományt, azóta nálam sokasodnak tovább. Ugye milyen szépek?:love:
A sötétebb egy petés mama, szóval ezt "jól kifogtad"!
 
Picit rossz szaga volt a víznek... Most cserekor éreztem meg. Úgyhogy többet cseréltem rajta, mint terveztem. A szűrő is egy merő takony volt, nem győztem mosni a szivacsot. A parvula rothadás a fő probléma, lenyírtam a vészesebb területeket. Beleraktam két kisebb tő ARM-et is. Ha az amano elkezdi lezabálni, kilakoltatom :D
Wheeping moha is került be egy pici, de nem olyan hatást kelt, mint terveztem. Aztán csak kialakul. A lelapulni tervezett moha egyelőre ágaskodik :D
Rettentő borulékony a rendszer, még barátkoznom kell vele... De ha a növények beállnak, jó lesz ez :)

Egy sztárfotó:

20200123_185920.jpg

Nagyon tetszenek ezek a kis kékségek :)
 
Eltűnt az amano. Vagy a bujkálás mestere ilyen kis területen is, vagy körülnéz odakint. Mondjuk a Mordor kb 15 centire van, lehet, átmászott :D
Ma cserélte egy kis vizet, nem sokat, de a kellemetlen szag elmúlt szerencsére. Amikor látom a helyét, ide-oda bedöfködök a kövek közé egy kis wheeping mohát. A garnélák nagyon szépen takarítanak mindeközben. Szerintem kb egy hét, és egész rendben lesz ez :)
Ha nem, hát küzdünk tovább.
 
Meglett végül. Nem tudom, hol bujkált.
A helyzet lassan javul algafronton. A lakók szorgalmára igazán nem lehet panaszom. A stau-k régi levelei randák, de az újak már szépek.
Az más kérdés, hogy a wheeping mohát pont lecsüngőre akartam, de tulajdonképpen így is szép :D

Parvulából elöl lesz, ami megmarad. A fennsíkon ARM-el korrigáltam az egyébként gyászos helyzetet.

20200126_152104.jpg
 
Isten tudja, miért, de a mai vízcserénél totál bezavarosodott a vizem. Ennyi kosz jött volna le az üvegről? Leecseteltem a köveket is carboval. Remélem, a gyerekek nem festékezték össze az ecsetet, és nem az okozza a bajt :D
Emellett mini, vékony, fehér féregszerű ízék mocorognak az üvegen, ha nem pucolom le, úgyhogy lehet, ideiglenesen beköltözik pár brigi, takarítás céljából.
Ez a sarokszűrő, szegény, olyan hamar koszolódik... Most nem opció egy külső szűrő vásárlása, de idővel sanszos, hogy az lesz.
 
Emellett mini, vékony, fehér féregszerű ízék mocorognak az üvegen
Nematoda esetleg? Azok bajt nem okoznak, de a brigik valóban gyorsan elpusztítják. :)
Ez a sarokszűrő, szegény, olyan hamar koszolódik... Most nem opció egy külső szűrő vásárlása, de idővel sanszos, hogy az lesz.
Egy akasztós Aquaclear 20-as kölcsönbe addig érdekel? Ha jól rémlik, van még egy tartalék.
 
Ez a sarokszűrő, szegény, olyan hamar koszolódik...
Nálam sokat segített, hogy a gyári betétet gyári műanyag boxra cseréltem, megtömtem biorioval, azóta simán bírja egy hétig és sokkal gazdaságosabb is így.
Jó szívvel ajánlom.
 
Ha szárazon lenne, azt mondanám, lisztharmat... le tudom dörzsölni. Érzésre elég kemény, lehet, az lesz, amit írtál. Csak nem értem, miért csak itt látszik.
Valaki, valahol már adott rá magyarázatot, de sajnos nem tudnám visszaidézni. Nekem Vallisneria-n volt, pár héttel az indítás után. Aztán elmúlt, ahogy jött. Se vizet, se semmit nem változtattam közben (csapvíz volt). Ez a növények reakciója valamire...
 
Back
Oldal tetejére