• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Oszkár

Kertész szaki
4 liter Ausztrália (Low tech)

Az indításkor szinte biztos voltam benne, hogy ilyen kis helyen a garnéla nem életképes, de a gyakori vízcsere miatt itt mégis jól érzik magukat, és petésednek is, vízibolhák is úszkálnak a vízben, ami annak a jele, hogy itt minden paraméter tökéletes.Indult: 2018.12.23.

neocaridina shrimp red cherry

Monosolenium Tenerum TC moha szépen lassan fejlődik.

néhány csiga

Dennerle nano garnélatalaj 5-8cm vastagságban

DragonStone10x20x20cm-es mikro-akvárium. A világítást egy növényes LED lámpa (1,2W) biztosítja, ami a moha miatt működik. Ezzel vége is a technikának, nincs CO2, szűrés, levegőztetés, fűtés-hűtés, tápozás és keringetés sem.A története: az eredeti ötlet az volt, hogy a nagyobb akváriumban született fakó garnélákat ne oda dobjam ki az állományjavító szelektálás során, ahová szokták, hanem valahogyan mentsem meg őket. Innen kapta az Ausztrália nevet is, „ahová a száműzöttek kerülnek”. Lila fényével jól mutat a lakásban, bár a piros garnéla ebben a fényben sajnos eléggé beleolvad a környezetébe.Karbantartás

A talajt soha nem porszívóztam még. Reményeim szerint a baktériumkultúra ott készít kaját a moháknak.

Friss vizet egy 30 literes higt-tech-ből kapnak, kb 1 litert 2 naponta. A régi vizet a tetejéről halászom le, így a skimmer dolgát vízcserekor én végzem el.

Az üvegre néha rakódik le egy réteg alja, ezt kb 2 havonta 2cm-es szivaccsal letakarítom.

A DragonStone sajnos algásodik, de ez engem nem zavar.Nem nagyon javaslom senkinek, mert nehéz életképesre beállítani egy ilyen nagyon kis rendszert, de nálam szépen működik :)IMG_7866fél.jpg
 

B33fbelly

Főkertész
Ahogy nekem is. Bár minél kisebb egy akva, annál nehezebb karbantartani és annál nehezebb Meg tartani a biológiai egyensúlyát.
 

Oszkár

Kertész szaki
És még mindig működik, tökéletes a biológiai egyensúly, tele szapora garnélákkal, vizibolhákkal, csigákkal stb.
Tettem bele egy gyorsan növő növényt.
Vízcsere: 15% 3 naponta.
 
Oldal tetejére