• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes 27literes Dragon

HarPeti

Nézelődő
Sziasztok! Szeptember 28. Án indítottam egy 30*30*30 as kocka nanot high tech formában. Terveim szerint CRS garnélák fogják lakni pár héten belül. Most a pH stabilizálásán dolgozom a CO2 folyamatos adagolása segítségével. A helyzet a következő... nem igazán akar be zöldűlni a DC. Most 0,5 bubi/mp van a folyamatos adagolás miatt, igy a pH beáll 6,4 re. Tds 130. RO visszasózva. Sajnos a parvula nem igazán akar nőni/terjedni és a staurogyne repens fele valami oknál fogva egy pár nap alatt elfoszlott de már kezd visszaerősödni. Esetleg van valakinek valami ötlete hogyan tudnám fejlődésre ösztönözni a parvulát és a DC vel kapcsolatos zöldülés sem valami biztató. Amikor még nem volt folyamatos CO2 adagolas akkor kb 1,5bubi/Mp nél zoldult be, de ezt rengetegnek találom ekkora akvariumba. pH 6,4 tds 130 sajnos a GH 3 a KH pedig 0. (A cserélt víznek volt a visszasozas utan KH Ja is meg nagyobb GH ja is) sajnos ez lecsökkent pár nap alatt. Ebben is kérném a segítségeteket. 14d209edf93713b4e89c1940ec04f1bf.jpg. Észrevettem egy kis planária szeru élőlényt is.... e752b0928be462501180fc0605b5ebfc.jpg37d62230cdce1d18a4f5722e2be6920c.jpg
 

Nytrone

Főkertész
Szia!

Szerintem az esőztető kihajtja a co2-t a vizedből. Nem kell ide nagy áramlás, vagy végy egy lilly vagy tegyél rá egy akasztódat full bio töltettel.
 

HarPeti

Nézelődő
Szia! Megpróbálok egy lilyt beszerezni, bár igyekszem annyira vízszint alatt tartani az esoztetot, hogy ne fodrozza annyira a vizfelszint. Köszönöm a segítséget
 

Nytrone

Főkertész
Próbáld meg elsőre azt, hogy nagyobb lyukakat fúrsz rá. Egyébként attól, hogy folyamatosan co2-zöl, még mehet bele bátrabban a gáz, főleg ha kicsit sűrűbb lesz. Az az alteranthera kicsit fakó, hogyan tápozol?
 

HarPeti

Nézelődő
GA micro macro most tértem át a napi 1 pumpárol (1,2ml ha jól tudom) a kettőre. És ugyan így az seachem F. Excellel is.
 

HarPeti

Nézelődő
Rendben köszönöm. Most napi 5 óra a világítás, ez mindenképpen kevés lesz szerintem is, ezt felvinném 6 ra és esetleg kicsit tegyem lejjebb a vilagitast? Még a lowtech változatban az akvárium előző életében fel lett emelve mert túl erős volt.
 

Nytrone

Főkertész
Szerintem 8 óra mehet, ha esetleg megjelenne zöld alga akkor vedd le 7 re. Azt nem tudom, hogy lejjebb kellene e rakni. Mennyi lument tud?
 

HarPeti

Nézelődő
Phuh sajnos az a helyzet hogy már két éve lett először beüzemelve az akvárium lowtechként, sajnos nem emlékszem. Megpróbálom most emelni a világítás időtartamát és meglátjuk mi lesz. Köszönöm a segítséget!
 
Oldal tetejére