• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes 27literes Dragon

#1
Sziasztok! Szeptember 28. Án indítottam egy 30*30*30 as kocka nanot high tech formában. Terveim szerint CRS garnélák fogják lakni pár héten belül. Most a pH stabilizálásán dolgozom a CO2 folyamatos adagolása segítségével. A helyzet a következő... nem igazán akar be zöldűlni a DC. Most 0,5 bubi/mp van a folyamatos adagolás miatt, igy a pH beáll 6,4 re. Tds 130. RO visszasózva. Sajnos a parvula nem igazán akar nőni/terjedni és a staurogyne repens fele valami oknál fogva egy pár nap alatt elfoszlott de már kezd visszaerősödni. Esetleg van valakinek valami ötlete hogyan tudnám fejlődésre ösztönözni a parvulát és a DC vel kapcsolatos zöldülés sem valami biztató. Amikor még nem volt folyamatos CO2 adagolas akkor kb 1,5bubi/Mp nél zoldult be, de ezt rengetegnek találom ekkora akvariumba. pH 6,4 tds 130 sajnos a GH 3 a KH pedig 0. (A cserélt víznek volt a visszasozas utan KH Ja is meg nagyobb GH ja is) sajnos ez lecsökkent pár nap alatt. Ebben is kérném a segítségeteket. 14d209edf93713b4e89c1940ec04f1bf.jpg . Észrevettem egy kis planária szeru élőlényt is.... e752b0928be462501180fc0605b5ebfc.jpg 37d62230cdce1d18a4f5722e2be6920c.jpg
 

Nytrone

Főkertész
#2
Szia!

Szerintem az esőztető kihajtja a co2-t a vizedből. Nem kell ide nagy áramlás, vagy végy egy lilly vagy tegyél rá egy akasztódat full bio töltettel.
 
#3
Szia! Megpróbálok egy lilyt beszerezni, bár igyekszem annyira vízszint alatt tartani az esoztetot, hogy ne fodrozza annyira a vizfelszint. Köszönöm a segítséget
 

Nytrone

Főkertész
#6
Próbáld meg elsőre azt, hogy nagyobb lyukakat fúrsz rá. Egyébként attól, hogy folyamatosan co2-zöl, még mehet bele bátrabban a gáz, főleg ha kicsit sűrűbb lesz. Az az alteranthera kicsit fakó, hogyan tápozol?
 
#7
GA micro macro most tértem át a napi 1 pumpárol (1,2ml ha jól tudom) a kettőre. És ugyan így az seachem F. Excellel is.
 
#9
Rendben köszönöm. Most napi 5 óra a világítás, ez mindenképpen kevés lesz szerintem is, ezt felvinném 6 ra és esetleg kicsit tegyem lejjebb a vilagitast? Még a lowtech változatban az akvárium előző életében fel lett emelve mert túl erős volt.
 

Nytrone

Főkertész
#11
Szerintem 8 óra mehet, ha esetleg megjelenne zöld alga akkor vedd le 7 re. Azt nem tudom, hogy lejjebb kellene e rakni. Mennyi lument tud?
 
#13
Phuh sajnos az a helyzet hogy már két éve lett először beüzemelve az akvárium lowtechként, sajnos nem emlékszem. Megpróbálom most emelni a világítás időtartamát és meglátjuk mi lesz. Köszönöm a segítséget!
 
Oldal tetejére