• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Növényes 120x50x50 - A völgy

scarp

Főkertész
Ma megérkezett Luigi13 - tól egy jó adag bucephalandra "mini coin" és néhány tő Anubias pangolino. Nagyon szép mini növény mindkettő. 😉 Gyorsan be is raktam őket, illetve kiszedtem a nagy követ a dekor homok közepéről, és a két szélét kövezetem meg jobban. Így talán, ahogy eMZé is javasolta természetesebb aprólékosabb lett a terület. Ez a kis beavatkozás most csak hamar gyorsan volt, ezen akarnék majd még finomítani. Egy telós kép a végére. Köszi.

IMG_20200312_181917.jpg
 

scarp

Főkertész
A hétvégi WS-on minden mesternél az első reakció, hogy a versenyfotónál a dekorhomok patyolat tiszta kell legyen és minél vékonyabb az üvegnél elől.
A patyolat tiszta még menni is fog, de elvékonyítani szinte biztosan nem tudom már, vagy csak minimálisan. Az alap sajna nem igazán engedi, azt elcsesztem annó, de azért igyekszem. Max a fótót, ha eljutok oda vágjuk... Az újnál pedig ezt már nem fogom még egyszer elbaltázni 😉
 

scarp

Főkertész
Sziasztok.
Rég jelentkeztem, így néhány dolgot megosztanék a közelmúltból. Voltak már szebb napjai is az akinak, de talán nincs veszve még minden. Sajna a hátsó stemek az időközben beszedett nitrát, ill. foszfát hiányának köszönhetően bár lassan magukhoz tértek, azonban a száruk nagy része teljesen felkopaszodott, elfeketedett. Bár távolról nem lehetett látni mégis nagy döntésre szántam magam. Vagy bontás, vagy egy leges legutolsó esély még... Utóbbi történt, így teljesen, talajig kivágtam és csak a legegészségesebb korona 👑 🤭 részt, a kb. 4-5 cm-es hajtás csúcsokat ültettem vissza. Mostanra kezdenek a növények újra szépen lassan magukhoz térni, és a stemek brutál egészségesek. (igaza volt Viktornak, szinte mindent vissza lehet hozni ha sikerül megtalálni a probléma okát). 👍
És akkor egy másik fontos történés. Megtörtént a napokban a lámpa csere.... Végre. Nagyon elégedett vagyok az új fényforrással elsőre minden téren.

IMG_20200402_190005.jpg
A két db lámpa a 300 liter felett szinte teljesen ellátja a feladatát, de pár hét után látom majd csak hogy esetleg kell e egy harmadik is... Maga a függesztés (a sín és a vezetékek elrejtése saját ötlet) nagyon kifinomult és minimalista lett.
IMG_20200402_185420.jpg
Szépen illeszkedik a nappalihoz. Maga a függesztő készlet és minden egyéb dolog nagyon profi anyagminőséget, desinget sugároz.
IMG_20200402_185223.jpg
A lámpák telefonról rendkívüli sokoldalúan és pontosan programozhatóak. A hűtő ventilátorok zaja, szinte észrevehetetlen. A megfelelő spektrumnak köszönhetően a növények erőteljes bubizásba kezdtek, aminek nagyon örülök.
IMG_20200402_190108.jpg
A Rotala új hajtásvégei, a jobb oldalon már kezdenek ismét szépen narancsosodni. Pár hét múlva kíváncsi vagyok a színek hogyan alakulnak majd. Naplemente után, a holdfény funkció is nagyon tetszik este 9-10 ig használom nagyon kellemes hangulatot ad, bár ebből elég a 25%-os erősség. Nagyon sok szakmai dolgot lehetne írni a lámpáról illetve a benne rejlő funkciókról. Pozitív pl az is, hogy van egy un. karbantartási funkció, amit a világítási időn kívül bármikor igénybe lehet venni. Egy perctől,akár a hatvan perces tartományig. Lehet kellene egy külön topikot nyitni, ha esetleg másokat is érdekel a New AI Freshwater LED. 😉
Egy kép a végére.
IMG_20200402_185319.jpg
Köszi ha benéztél.
 
Utoljára módosított:

Smiciferi

Tapasztalt kertész
Gratulálok az akváriumhoz, Nekem nagyon tetszik.
Kiváncsi leszek a lámpa hatásfokára.
Nem ismerem ezt a lámpát, a naplemente funkció gyárilag beépített?
 

scarp

Főkertész
Gratulálok az akváriumhoz, Nekem nagyon tetszik.
Kiváncsi leszek a lámpa hatásfokára.
Nem ismerem ezt a lámpát, a naplemente funkció gyárilag beépített?
Köszönöm, most sajna nem a legpatentebb, sok időt már nem akarok neki adni épp csak annyit, hogy a lámpákat kicsit teszteljem. Maga a lámpa programozása, egyéni színkeverésének a beállítása, a hozzászoktatási periódus, napkelte - naplemente, derengő hold, felhős zivatarok szimulálása, (ez mondjuk pont felesleges) karbantartási időzítés 60 percig stb. stb. mind benne van. Halaknak a világítási ídön kívüli etetési periódus beállítása, kelvin meghatározás és még ki tudja mi nem szerepel az appban. Szerintem jó kis motyót és nagyon segítőkész az ügyfélazolgálat, közvetlen a gyártónál, valamint 1+ 1 év garancia stb. Pl. Egy 60 p akira egy db parádés fényélményt nyújt szerintem a látott képek alapján. Hirtelen ennyi, de egy - két hét múlva már én is okosabb leszek. 😁
 
Oldal tetejére