• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

ADA Bio Rio - Biológiai szűrőanyag

ADA Bio Rio - Biológiai szűrőanyag 2014-03-10

Az eredményes növényes akvarisztikában gyakorlatilag elengedhetetlen a külső szűrők használata. Ugyanez érvényes a jó minőségű szűrőanyagokra is. Kevesen tudják, hogy a növények bomlása lényegesen nagyobb ammóniatermeléssel jár, mint a halak vizeletéből és az ürülékének bomlásából származó ammónia mennyisége.

A Bio Rio az ADA rendkívül jó minőségű biológiai szűrőanyaga.

A biológiai szűrőanyagok minőségének a meghatározásánál a felületre tapadó baktériumok minél nagyobb száma és az eltömődés - ezáltal a baktériumpusztulás - megakadályozása a legfontosabb. Az ADA Bio Rio mindezeket tökéletesen megvalósítja.

Mennyiség: 1 liter
Kiszerelések: 1L, 2L

Az akváriumok szűrésének a nitrifikációs folyamat biztosítása az egyik legfontosabb feladata. A nitrifikáció röviden az a folyamat, amelynek során a szűrben tenyésző baktériumkultúra a bomlástermékek által termelt - halak számára toxikus - ammóniát átalakítja nitritté majd nitráttá.

A Bio Rio egy olyan porózus-anyagokat tartalmazó keverék, amelyben minden összetevőnek egyedi szerepe van.:

A vulkanikus kőzetnek rendkívül nagy a felülete, tehát sok - milliárdnyi aerób (oxigént felhasználó) baktérium tud megtelepedni rajta.
A Kikou kő ásványokat és nyomelemeket tartalmaz, a víz aktiválását végzi.
A japán tölgyfából készült szén elnyeli a savas vegyületeket és segíti a baktériumok elszaporodását.

FIGYELEM!
A Bio Rio szűrőanyagot csakis használt akváriumvízben takarítsuk. Ezzel meggátolható a baktériumkultúra nagymértékű pusztulása. A szűrőt lehetőség szerint soha ne hagyjuk 30 percnél hosszabb ideig kikapcsolt állapotban! Az ADA precíz mérései kimutatták, hogy 30 perc alatt még nem történik komolyabb baktériumpusztulás. 30 perc után azonban exponenciálisan csökken az aerob baktériumok száma a szűrőben és 2-3 óra oxigénhiány teljesen tönkreteheti a populációt és a több hetes bejáratási időszak kezdődhet elölről - az algásodás veszélyekkel és ammóniacsúcsokkal együtt.
 • 1_1_l.jpg
  1_1_l.jpg
  188.8 KB · Megtekintések: 267
 • 105-002-bio-rio-2l_3.jpg
  105-002-bio-rio-2l_3.jpg
  15.7 KB · Megtekintések: 200
Szerző
viktorlantos
Downloads
801
Megtekintések
1,246
First release
Last update
Értékelés
0.00 star(s) 0 ratings

More resources from viktorlantos

Oldal tetejére