1. FONTOS! FÓRUM FRISSÍTÉS A LÁTHATÁRON!

  Egy ideje halogatjuk már a fórum motor frissítést. Nagy verzió váltás van, ami azzal is jár, hogy sok új funkció érkezik, de több bővítménnyel használt funkció nem biztos, hogy megmarad ebben a formában. Most már elég sok idő eltelt, hogy a stabil verzió miatt váltsunk. Akinek fontos bookmark, privát üzenete volt, mentse le. Ezeket az alap funkciókat visszahozzuk, de az adat migrálás miatt, az adatok lehet elvesznek majd. Pláne, hogy a jelenlegi üzenetkezelő is csak egy bővítmény ami nem a fórum motor része. Gondoljátok át és nekiesünk valamikor. Az átállás után biztosan lesz majd felület igazítás stb, de a motor sok új dolgot tartalmaz ami elsősorban nektek lesz jobb élmény. Köszi a megértést.
  Értesítés elrejtése
 2. Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

  Értesítés elrejtése

ADA Bio Rio - Biológiai szűrőanyag 2014-03-10

Biológiai szűrőanyag növényes akváriumokhoz

 1. viktorlantos
  Az eredményes növényes akvarisztikában gyakorlatilag elengedhetetlen a külső szűrők használata. Ugyanez érvényes a jó minőségű szűrőanyagokra is. Kevesen tudják, hogy a növények bomlása lényegesen nagyobb ammóniatermeléssel jár, mint a halak vizeletéből és az ürülékének bomlásából származó ammónia mennyisége.

  A Bio Rio az ADA rendkívül jó minőségű biológiai szűrőanyaga.

  A biológiai szűrőanyagok minőségének a meghatározásánál a felületre tapadó baktériumok minél nagyobb száma és az eltömődés - ezáltal a baktériumpusztulás - megakadályozása a legfontosabb. Az ADA Bio Rio mindezeket tökéletesen megvalósítja.

  Mennyiség: 1 liter
  Kiszerelések: 1L, 2L

  Az akváriumok szűrésének a nitrifikációs folyamat biztosítása az egyik legfontosabb feladata. A nitrifikáció röviden az a folyamat, amelynek során a szűrben tenyésző baktériumkultúra a bomlástermékek által termelt - halak számára toxikus - ammóniát átalakítja nitritté majd nitráttá.

  A Bio Rio egy olyan porózus-anyagokat tartalmazó keverék, amelyben minden összetevőnek egyedi szerepe van.:

  A vulkanikus kőzetnek rendkívül nagy a felülete, tehát sok - milliárdnyi aerób (oxigént felhasználó) baktérium tud megtelepedni rajta.
  A Kikou kő ásványokat és nyomelemeket tartalmaz, a víz aktiválását végzi.
  A japán tölgyfából készült szén elnyeli a savas vegyületeket és segíti a baktériumok elszaporodását.

  FIGYELEM!
  A Bio Rio szűrőanyagot csakis használt akváriumvízben takarítsuk. Ezzel meggátolható a baktériumkultúra nagymértékű pusztulása. A szűrőt lehetőség szerint soha ne hagyjuk 30 percnél hosszabb ideig kikapcsolt állapotban! Az ADA precíz mérései kimutatták, hogy 30 perc alatt még nem történik komolyabb baktériumpusztulás. 30 perc után azonban exponenciálisan csökken az aerob baktériumok száma a szűrőben és 2-3 óra oxigénhiány teljesen tönkreteheti a populációt és a több hetes bejáratási időszak kezdődhet elölről - az algásodás veszélyekkel és ammóniacsúcsokkal együtt.

  Képek

  1. 1_1_l.jpg
  2. 105-002-bio-rio-2l_3.jpg
  mmccannon és star67 kedvelik.
 1. Ez a weboldal cookie-t használ. Az új EU szabályozásnak megfelelően ez az üzenet az első látogatáskor megjelenik.
  A weblap további használatával automatikusan elfogadod, hogy az Akvakertész.hu Fórum cookie-t használ.
  Az Akvakertész Fórum csapata
  Értesítés elrejtése