Nos, ha már
@Bandesz és
@Trappista is kíváncsi rá, akkor a normál carbonara kezdés (bacon szalonnafelkockázás, kisütés, ha ez nincs, akkor egyenlő arányban házi füstölt szalonnát és parasztsonkát kockázok apróra és ezt sütöm ki) után, kevés apróra vágott fokhagymát és a koktél garnélát dobok a kisütött szalonnára, nyakon öntöm valami fűszeres fehérborral (én cserszegit szoktam használni), majd amikor 3-4 perc alatt elfőtte a bort, rádobom a kifőtt spagettit, jól átforgatom, eközben lehúzom a tüzet a leggyengébbre és az ahány tojás/annyi dl tejszín összetételű öntetet folyamatos keverés mellett hozzáadom és keverem, amíg jól besűrűsödik.
Ez a legnehezebb része, mert nem csapódhat ki a tojás. Arra is nagyon kell figyelni, hogy amikor leveszed, még keverni kell tovább, gyakorlatilag tálalásig, mert az edény és a massza hőjétől is ki tud csapódni a tojás és olyan lesz, mintha rántotta lenne a tésztán.
Akkor jó, ha a tálaláskor is csillogó, szilárd daraboktól mentes az étel.
Én egy öt fős adaghoz egy csomag spagettit, egy 250 g-os koktél garnélát, 4 tojást és 4 dl tejszínt szoktam elhasználni, kb 10-15 dkg bacon (vagy összesen ugyanennyi szalonna + sonka) társaságában.
Nekem a cserszegi és az irsai olivér ízlik hozzá, de hát mindenkinek saját magának kell ezt eldönteni
Jó étvágyat!