Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
Regisztrációs korlátozások
Ha még élt, illik kiszárítani. Ha döglött, akkor áztasd csak, főzd. Egy-két óra a csülöknek is elég, a tőkének is.Sziasztok!
Ma kiástam egy szőlőtőkét az udvarunkból. Azt szeretném kérdezni hogy áztatás előtt mindenképpen ki kell szárítani? És áztatni kell vagy elég hogyha lesúlyozom hogy ne lebegjen? Főzni mennyi ideig kell?
Kösz a választ! Amúgy a kérget szárítás előtt vagy után kell eltávolítani?Ha még élt, illik kiszárítani. Ha döglött, akkor áztasd csak, főzd. Egy-két óra a csülöknek is elég, a tőkének is.
Régen kérgeztem de amikor könnyebb. Mondjuk kéreg nélkül gyorsabban szárad.Kösz a választ! Amúgy a kérget szárítás előtt vagy után kell eltávolítani?
ok, köszRégen kérgeztem de amikor könnyebb. Mondjuk kéreg nélkül gyorsabban szárad.
Tudomásom szerint az élő fa nem jó az akváriumba, mert berohad. Gondolom ezek élők. Ha élő fáról van szó, akkor hónapokig tartó szárítás kell neki, közben lekérgezni homokfújással (talán lekérgezve gyorsabban szárad), majd fertőtlenítés (neomagnol, vagy só, vagy mindegy melyik).Ma kiástam párdarab korona akác csemetèt a kertünkből. Pontylazacos akvàriumba szánom őket, így nem baj ha szinez majd. Milyen eljáràsokkal tehetem alkalmassà őket akváriumi jasználatra? Most áznak, holnap lekèrgezem. Ès utànna? A forralás nem jöhet szóba. Olvasni itt sós vízről, neomagnolos àztatásról, sütőben szárításról meg mi egyèbb.
Mèg áztatom meg kapirgálom a kèrget. Ha ez meg van jöhet a szárítás, majd a sós áztatás. Így remèlhetőleg jó lesz.Tudomásom szerint az élő fa nem jó az akváriumba, mert berohad. Gondolom ezek élők. Ha élő fáról van szó, akkor hónapokig tartó szárítás kell neki, közben lekérgezni homokfújással (talán lekérgezve gyorsabban szárad), majd fertőtlenítés (neomagnol, vagy só, vagy mindegy melyik).
Mèg áztatom meg kapirgálom a kèrget. Ha ez meg van jöhet a szárítás, majd a sós áztatás. Így remèlhetőleg jó lesz.
Régi munkahelyemen ivóvíz vezetéket újítottunk fel, hypoval fertőtlenitetünk de a víz mintáink nem lettek jók. Öreg szaki mondta rakjunk bele sót is mert baktérium ölő, első mintánk jó is lett. Nekem is van fám az akváriumban és én sem áztattam sós lében,mert arra gondoltam ha beszívja magába nem biztos, hogy bent is tartja.... Nem tudom, hogy ez helyes gondolat e,de 3éve elvan az akváriumban élőlények melett.Először szárítsd ki alaposan, ez pár hónapot igényel. Aztán pucolás, sikálás vízben, kéregtelenítés, mindent le kell vakarni róla, ami lejön/lejöhet. A sós áztatás nem kell, semmi haszna nincs. Ki kell főzni, de max. 20-30 perc forrázás, többet nem célszerű, mert utána könnyebben szétesik. A gyorsabb elsüllyedés elősegíthető forrázás után rögtön hideg vízbe merítéssel, ebből 2 kört lehet csinálni. De mindenképpen szárítsd ki alaposan.
Igen, szerintem is a sósvíz később "kijöhet" a már működő akváriumban.Régi munkahelyemen ivóvíz vezetéket újítottunk fel, hypoval fertőtlenitetünk de a víz mintáink nem lettek jók. Öreg szaki mondta rakjunk bele sót is mert baktérium ölő, első mintánk jó is lett. Nekem is van fám az akváriumban és én sem áztattam sós lében,mert arra gondoltam ha beszívja magába nem biztos, hogy bent is tartja.... Nem tudom, hogy ez helyes gondolat e,de 3éve elvan az akváriumban.
A kèrgen kívūl a háncsrèszèt is próbàljam leszedni az akácgyökerekről? Elèg lehetetlen küldetèsnek tűnik.Először szárítsd ki alaposan, ez pár hónapot igényel. Aztán pucolás, sikálás vízben, kéregtelenítés, mindent le kell vakarni róla, ami lejön/lejöhet. A sós áztatás nem kell, semmi haszna nincs. Ki kell főzni, de max. 20-30 perc forrázás, többet nem célszerű, mert utána könnyebben szétesik. A gyorsabb elsüllyedés elősegíthető forrázás után rögtön hideg vízbe merítéssel, ebből 2 kört lehet csinálni. De mindenképpen szárítsd ki alaposan.
A kèrgen kívūl a háncsrèszèt is próbàljam leszedni az akácgyökerekről? Elèg lehetetlen küldetèsnek tűnik.
Ellőször áztattam, mivel friss gyökerek , amúgy is nedvesk voltak egy hèt áztatás után, mèg a háncsot is elèg szèpen lekapirgáltam. Ahol èrte a forró víz a fazèkban ott, nagyon szèpen lejött a hàncs. Elèg volt neki 20 perc főzès. Most sütőben gyorsítom a folyamatot. A legvastagabb rèszek max.4 cm szèlesek. Mennyi idő alatt száradhatnak ezek ki megfelelően. Persze nem egèsznap megy a sütő, reggel este egy órát.Először szárítsd ki alaposan, ez pár hónapot igényel. Aztán pucolás, sikálás vízben, kéregtelenítés, mindent le kell vakarni róla, ami lejön/lejöhet. A sós áztatás nem kell, semmi haszna nincs. Ki kell főzni, de max. 20-30 perc forrázás, többet nem célszerű, mert utána könnyebben szétesik. A gyorsabb elsüllyedés elősegíthető forrázás után rögtön hideg vízbe merítéssel, ebből 2 kört lehet csinálni. De mindenképpen szárítsd ki alaposan.
Süsd meg alaposan, nehogy rágós maradjon.Ellőször áztattam, mivel friss gyökerek , amúgy is nedvesk voltak egy hèt áztatás után, mèg a háncsot is elèg szèpen lekapirgáltam. Ahol èrte a forró víz a fazèkban ott, nagyon szèpen lejött a hàncs. Elèg volt neki 20 perc főzès. Most sütőben gyorsítom a folyamatot. A legvastagabb rèszek max.4 cm szèlesek. Mennyi idő alatt száradhatnak ezek ki megfelelően. Persze nem egèsznap megy a sütő, reggel este egy órát.
Ès ha kiszàrádt újból áztassam? De ennek az áztatásnak már csak az lenne a lènyege, hogy a fák ne ússzanak fel, ha jól èrtem.Süsd meg alaposan, nehogy rágós maradjon.
Sztem, 150-200 fokon egy két òra. Nehogy oda égjen.
Ha van türelem, a garázyban v spejzben egy-két hónap.
yesBuxus, puszpáng tehető akváriumba?
(lerágta a moly utána nem hajtott ki)
Ha nem mérgező akkor elkezdeném beáztatni...
Normális igen, be is teheted az aksiba. Lehet, hogy még hetekig taknyosodni fog. Az állatkora nincs veszélyes hatással, de:Hàrom hete áznak az akàc gyökereim, már szèpen lemerülnek. Viszont mèg mert mindig nyàlkásodik, a víz rajta is nyàlkás , ès elèg büdös. Normàlis ez? Tehetem így akváriumba?