A. Kavicsos
Legenda
Szia Lagen!
Előkészítésében nincs különbség más fákhoz képest (áztatás, sikálás).
Rendszerint hamar víz alatt marad (van hogy rögtön), ugyan úgy lepedékesedhet mint más dekor fák.
A vizet intenzíven hónapokig színezi, de valamennyire később is mert minimális szinten azért koptatják az élőlények folyamatosan és az anyag csak a rendszerben marad (csökkentve a vízcserék, szűrő takarítás alkalmával).
De erre van megfelelő kémiai megkötő anyag (remélem tudod mire gondoltam (ha mégse: a Purigenre)).
A Ph szintet nem tudom hogyan befolyásolja, sosem vizsgáltam (elvileg a fának savasítania kellene, de hát mégis tengerközeli környezetben élnek ami inkább lugos, de lehet hogy itt is úgy van mint a halaknál, hogy a tengeri hal húsa sem sósabb).
Tartósságáról annyit, hogy van több mint tíz éves darabom, és többnyire mindíg volt Anci is az akváriumban, még sem kopott még el.
Egy képet mutathatnál róluk (ha nem titokban akarod velük berendezni a medencét)!
A.ttila
Előkészítésében nincs különbség más fákhoz képest (áztatás, sikálás).
Rendszerint hamar víz alatt marad (van hogy rögtön), ugyan úgy lepedékesedhet mint más dekor fák.
A vizet intenzíven hónapokig színezi, de valamennyire később is mert minimális szinten azért koptatják az élőlények folyamatosan és az anyag csak a rendszerben marad (csökkentve a vízcserék, szűrő takarítás alkalmával).
De erre van megfelelő kémiai megkötő anyag (remélem tudod mire gondoltam (ha mégse: a Purigenre)).
A Ph szintet nem tudom hogyan befolyásolja, sosem vizsgáltam (elvileg a fának savasítania kellene, de hát mégis tengerközeli környezetben élnek ami inkább lugos, de lehet hogy itt is úgy van mint a halaknál, hogy a tengeri hal húsa sem sósabb).
Tartósságáról annyit, hogy van több mint tíz éves darabom, és többnyire mindíg volt Anci is az akváriumban, még sem kopott még el.
Egy képet mutathatnál róluk (ha nem titokban akarod velük berendezni a medencét)!
A.ttila