Proci said:Miért, mi a baj azzal a vízzel?_Alex_ said:Nem ilyennel készül a bolti ioncserélt víz is? Csak mert az nem jó...
Többen azt mondták itt, hogy feloldódott a növények levele, ha ioncserélt vizet kevertek az akiba...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
Regisztrációs korlátozások
Proci said:Miért, mi a baj azzal a vízzel?_Alex_ said:Nem ilyennel készül a bolti ioncserélt víz is? Csak mert az nem jó...
Nyert. Ugyebár a szeszfokot az ott készült desztillált vízzel állítják be. Ezért írtam lehetőségként, bár nem tudom, mit szólna a mester, ha valaki pálinka helyett vizet kérne._Alex_ said:Szeszfőzde?
Annyi különbséggel, hogy annál nem kevertágyast használnak, mert regenerálás előtt szét kéne választani. Manapság főleg ioncserélt vizet értékesítenek, mert gazdaságosabb, mint a desztillált. Legalábbis a hagyományos előállításnál (hő általi elforralás, majd lecsapatás) mindenképpen. Ahol mégis szükség van desztilláltra (pl. laborban), ott is inkább vákuumdesztillálót használnak, mert sokkal kisebb az energiaigénye. Viszont az előállítás módjától függetlenül egyenértékűnek számítanak. Így ha valaki eltérést tapasztal akváriumi használatkor, akkor az egy érdekes anomália, mondhatni rejtély._Alex_ said:Nem ilyennel készül a bolti ioncserélt víz is?
Ugyanaz lehet a buktatója, mint más csapadékvíznek (eső, hó), vagyis a levegőből kicsapódott szennyezőanyagok. Anno próbálkoztam a hűtő jegével, de olvadás után homályos és szagos lett. Köszönhetően annak, hogy a konyhában mindenféle gőzt, füstöt magába zárt. Ellenben nálad a naponta háromszori kiengedés biztatónak hangzik.tibicuk said:Hé, fiúk, lányok, lehet hogy vödörszámra folyik el a lágy víz csatornába nálunk. Van egy nagy hűtőkamránk,egy nap alatt 3x olvaszt,ez a kondenzvíz jó lehet?
keymaker said:Ti mit tettetek volna a helyemben? Őszintén...
Cecska said:Ezt a dolgot én is így látom!!
Kemény vízzel is lehet szép akikat csinálni,....
keymaker said:Itt tartunk most, egészen biztos vagyok benne, hogy fantasztikus növekedési eredményeket és növény-egészség javulást fogtok sokan tapasztalni, ha áttértek az RO-val történő vízcserékre.
Mielőtt beindul a fölösleges vita: ez is kb. olyan lenne mint a "gyenge szűrés kontra elrős szűrés" parttalan észosztás. Igen, lehet extra kemény magyar vízben is jó akikat csinálni. Többeknek sikerült (no nem a nano). Ha innen nézzük akkor alapvetően nincs szükség RO-ra. Viszont: mozgástér, mozgástér és harmadszor is mozgástér. A siker tuti receptje... Kezdőknek is! Ha megtehetjük, hogy megadjuk a növényeinknek azt, ami ideális, akkor tegyük meg. Ha anyagi okokból nem tehetjük, akkor lehet próbálkozni a kemény csapvízzel, de ha pl. megoldottuk a CO2-t és mégis CO2-vel kapcsolatos algát látunk, akkor a lehet akár szűrés, akár túl kemény víz is... Vagy bármi. Viszlát az algásodás topicban.
szentgyo said:A fent említett hiba miatt döntöttem úgy, hogy inkább az egész készüléket lecserélem, épp a hetekben vásároltam meg ezt az új változatot, most is maradok az egy membrános, 380 liter/napos készüléknél, de ezen már 3 előszűrő van. Sajnos még nem jutottam el oda, hogy kipróbáljam, úgyhogy erről nem tudok még mit mondani, épp itt csücsül mellettem a dobozban